Quickscan waterschap Aa en Maas

winnaar winactie gratis Quickscan
Beecot heeft een Quickscan uitgevoerd voor het waterschap Aa en Maas, de winnaar van de winactie op LinkedIn. Deze Quickscan, gericht op de overgang naar BIM-gebaseerd gebouwbeheer, werd uitgevoerd bij het slibindikgebouw op de RWZI in Den Bosch.

Met behulp van de Beecot field app en Augmented Reality werd het BIM model geprojecteerd op de werkelijkheid en getoetst op overeenkomsten. De Quickscan onthulde dat de asset management van het waterschap op een hoog niveau is, hoewel niet alle assets gelabeld waren en de metalen tags werden aangetast door de gassen van de RWZI.

Het model werd opgehaald uit de Autodesk Construction Cloud en verrijkt met meta data. Beecot gebruikte de validatie module om de geometrie en assets te verifiëren. Dit resulteerde in een duidelijk beeld van welke onderdelen geverifieerd waren en welke nog gecheckt moesten worden.

De geometrie van het gebouw bleek goed overeen te komen met de werkelijkheid, en de meeste assets waren in het model aanwezig. Echter, veel installaties waren nog niet opgeknipt in afzonderlijke assets. De digitalisering maakt fysieke tags overbodig, waardoor problemen met aangetaste en onleesbare asset codes worden opgelost.